SCT bi poplačal dve petini

Foto: Žurnal24 predor sct
SCT je potem, ko je konec decembra prosil za prisilno poravnavo, danes dopolnil vlogo z namero, da v procesu finančnega prestrukturiranja poplača 40 odstotkov dolga.
Oglej si celoten članek

Največji slovenski gradbinec je predlog za začetek postopka prisilne poravnave vložil 30. decembra, ko je upravni odbor ugotovil, da je družba insolventna. Po prepričanju družbe bodo med postopkom zagotovili enakovredno poplačilo navadnih upnikov, del zaposlenih iz insolventnih hčerinskih družb pa bi ob uspešni izpeljavi prisilne poravnave dobilo zaposlitev v skupini SCT, napovedujejo v podjetju.

Proti trem vodilnim v SCT, Ivanu Zidarju, Janezu Jamniku in Aleksandru Mezetu, so bili sicer prejšnji teden sproženi postopki za zamrznitev premoženja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.