SCT prodaja najemnike

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dražba. Izhodiščna cena treh stavb na Šmartinski cesti je 2 milijona 285 tisoč evrov. Sodni cenilec Boris Pavličič je kot tržno vrednost določil 3 milijone 26 tisoč, likvidacijsko pa 2 milijona 270 tisoč evrov. Neto tlorisna površina stavb je 5.021, površina pripadajočih zemljišč pa 3.838 kvadratnih metrov.
Oglej si celoten članek

SCT bo 28. marca na dražbi poskušal prodati samska domova in stanovanjsko hišo na Šmartinski cesti. “Stavbe se prodajajo skupaj z najemniki, kupec bo najemna razmerja urejal z njimi po nakupu nepremičnin. SCT nima interesa, da bi stavbe predhodno izpraznil, saj prejema najemnine od najemnikov, med katerimi so bivši zaposleni SCT pa tudi študentje in upokojenci,” je pojasnil stečajni upravitelj SCT Leon Benigar Tošič.

“Če ga bodo prodali in nas bodo potem vrgli ven, bo šel vsak po svoje. Znašli se bomo,” je dejal eden od stanovalcev, ko smo obiskali samski dom na Šmartinski cesti 135 B in jim povedali, da ga bodo prodajali na dražbi. O prodaji noben od naših sogovornikov ni vedel ničesar, si pa vsi želijo, da bi lahko v domu še živeli; nekateri so namreč tam že 40 let in drugega doma nimajo.

Po besedah stanovalcev jih je v domu okoli 200, v vsaki od 55 sob so trije ali štirje, vsak pa plačuje okoli 130 evrov mesečne najemnine. Vsi, s katerimi smo govorili, so po stečaju SCT brez službe, novih pa, kot so povedali, ne najdejo.

Drug samski dom na Šmartinski cesti 135 C, kjer je 75 sob, je prazen. V njem živi le družina nekdanjega upravitelja doma. Tudi oni o prodaji ne vedo nič. “Če ga bodo prodali, nas ne smejo vreči na cesto, ampak nam morajo najti nov dom,” je povedala žena upravitelja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:16 26. Februar 2012.

    zgradile so pa ga roke delavcev,banda lopovska pa pokradla ve ,plus 130 evrov za posteljo da ne bo pomote,ker ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.