SD bo glasoval proti zakonu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
SD bo v državnem zboru glasoval proti zakonu o Slovenskem državnem holdingu in zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank, je povedal predsednik stranke Igor Lukšič.
Oglej si celoten članek

Kot je poudaril Lukšič, ta dva zakona ne predstavljata reforme in "v resnici poslabšujeta stanje slovenskega gospodarstva". V SD vladajoči koaliciji predlagajo, da zakonov ne podpre in naj se obenem izogne tudi razpravi, ki je ob referendumih zmeraj neobvladljiva.

Na novinarsko vprašanje, kakšni so načrti stranke v primeru, da bodo poslanci zakona potrdili in se bo o njima odločalo na referendumu, je Lukšič odgovoril, da bodo za zdaj poskušali prepričati vse poslance, da tega zakona ne podprejo.

Po njegovih besedah bi podpora zakonov Sloveniji vzela nadaljnja dva meseca, ki jih država sicer potrebuje, da se začne ukvarjati z realnimi reformami - pokojninskim sistemom, trgom dela ter z reševanjem bank.

Predsedstvo SD je na seji razpravljalo tudi o širitvi in krepitvi članstva. Kot je povedal predsednik stranke, so sprejeli vrsto sklepov, kako bodo v naslednjem letu povečali število članov za tretjino.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.