SD in Zares ovirata delo preiskovalne komisije

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po mnenju SDS, stranki ZARES in SD želita na vsak način ovirati delo parlamentarne preiskovalne komisije v zadevi Patria.
Oglej si celoten članek

"Stranki ZARES in SD želita na vsak način ovirati delo parlamentarne preiskovalne komisije v zadevi Patria, zaradi česar se močno zapletata v velika protislovja," je v sporočilu za javnost zapisala stranka SDS.

Kot primer so navedli naslednje :"Oktobra leta 2009 je bila nekdanja poslanka Zares (nekoč poslanka LDS) Cvetka Zalokar Oražem zaslišana na Vrhovnem državnem tožilstvu zaradi njenih izjav v Državnem zboru, da ni slučaj, da so se Interpolove depeše izgubile. Pri tem ni bilo mogoče prezreti njenih namigov, da naj bi se to tedaj zgodilo zaradi političnih pritiskov tedanjega ministra za notranje zadeve Dragutina Mateja. Dve leti kasneje, ko se bo tiste, ki so bili zadolženi za strokovno ravnanje z depešami Interpola, zaslišalo kot priče pred preiskovalno komisijo, kjer naj bi te namige potrdili ali zavrgli, pa stranki ZARES in SD govorita o političnem pritisku na te uslužbence. Kaže, da jim sploh ni do razjasnitve in resnice. Zares veliko sprenevedanje," pravijo.

Poleg tega se jim "zdi nesmiselna tudi trditev poslancev ZARES in SD, da zaposlene Interpola preiskovalna komisija ne sme zaslišati, ker lahko postanejo priče tožilstva." Ter dodajajo, da delavci Interpola niso navedeni kot priče tožilstva. "Pa tudi če bi bili, ni nobenega zakonskega zadržka za njihovo pričanje pred preiskovalno komisijo."


Po njihovem mnenju takšna stališča poslancev SD in ZARES kažejo le še dodatno na to, da želijo zaščititi dejanske nalogodajalce za prikrivanje depeš Interpola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.