SD razmišlja o interpelaciji Radićeve

Foto: Žurnal24 Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek
V SD zaradi razrešitve direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika razmišljajo o interpelaciji zoper ministrico za gospodarstvo Darjo Radić.
Oglej si celoten članek

Član predsedstva stranke in velenjski podžupan Srečko Meh je zatrdil, da bodo vsekakor sprejeli določene ukrepe zaradi Rotnikove razrešitve. Za kakšne ukrepe naj bi šlo, še preučujejo, saj se takšna politika po njihovem ne more več nadaljevati.

Nadzorni svet TEŠ, ki je danes razrešil Uroša Rotnika, je za novega direktorja družbe imenoval Simona Tota, dosedanjega izvršnega direktorja proizvodnje v HSE.

Meh razmišlja o tem, da bi odstopil kot član predsedstva SD in kot predsednik pokrajinskega odbora Savinjsko-šaleške regije. Položaj predsednika velenjskega mestnega odbora SD pa bi Meh obdržal.

Vodja poslanske skupine in velenjski župan Bojan Kontič je povedal, da težko napove, kaj bo storila stranka zaradi Rotnikove razrešitve, v poslanski skupini SD se namreč o tem niso pogovarjali. "Meh je predsednik SD Velenje, kamor spada tudi Šoštanj. Njegovo ogorčenje je upravičeno, kajti to je kadrovanje, ki smo mu v preteklosti nasprotovali in napovedovali zares novo kadrovsko politiko," je dejal Kontič.

V ozadju elektrozgodbe naj bi bili spopadi med SD in Zaresom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.