SD v nizkem startu za volitve

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik SD: Slovenija si ne more več privoščiti, da živi s takšno vlado in s takšno parlamentarno večino, ki je izgubila vso kredibilnost, da državo popelje iz krize.
Oglej si celoten članek

Kot je dejal Igor Lukšič, se v stranki zavzemajo za predčasne volitve in že pripravljajo vladni program.

"Stranke so se postavile na stran korupcije"

Lukšič je na današnji novinarski konferenci dejal, da ob ugotovitvah protikorupcijske komisije glede premoženjskega stanja predsednikov dveh največjih parlamentarnih strank Janeza Janše in Zorana Jankovića dodatno vzbuja skrb dejstvo, da so njune stranke "podlegle tej neetični drži" in ju na sejah svetov podprle. "Namesto da bi stranke, ko so bile vprašane za podporo, svojim voditeljem povedale, da je takšno ravnanje neprimerno in da ga ne podpirajo, so se postavile na stran korupcije," ocenjuje Lukšič.

Zato se po njegovem mnenju danes še toliko bolj postavlja zahteva po vnovičnem preverjanju mandata DZ na predčasnih volitvah, saj s podporo svetov SDS in PS njunima voditeljema ne gre več za dva posameznika, ki ju bremenijo sumi korupcije, ampak stranki skupaj z NSi obsegata še dve tretjini DZ in s tem predstavljata dve tretjini volilnega telesa.

Drugi konji, isti jezdeci

Če ne bo nobenih odzivov s strani obeh predsednikov največjih parlamentarnih strank, kot za zdaj kaže, bo po Lukšičevem mnenju "to sporočilo, da je v Sloveniji možno priti na politično oblast samo, če imaš veliko sredstev in za sabo eno klientelo, ki je zainteresirana, da politično oblast uporablja za krepitev lastnega premoženjskega stanja".

"Ta sum, da se v politiki krade, se bo še bolj upravičeno okrepil, in to bo postalo dejstvo," je prepričan prvak SD. Zato so po njegovih besedah v SD "zainteresirani, da se zadeva odvije v drugo smer, da se poslovijo tisti, ki so v politiko prišli zato, da bogatijo in javna sredstva vozijo na svoje privatne račune ali da uporabljajo prijatelje, prijatelji pa njih, za okoriščanje s politično funkcijo".

Če ne bo predčasnih volitev, po njegovem mnenju "obstaja velik sum, da se bodo konji zamenjali, jezdeci pa bodo ostali isti". Če bi se ljudje na predčasnih volitvah spet podobno odločili kot na zadnjih in bi PS in SDS spet dobili večino, pa bi po njegovem mnenju "država izgubila kompas kot celota in bo jasno, da bo tukaj znotraj EU ena črna lisa, ki se ji bo reklo korumpirano področje 'don't touch' (ne dotikaj se, op. p.)".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • jur
    15:37 11. Januar 2013.

    Ta Lukšič pa je debil.Al mu ni jasno da narod noče več takih debilov kot je on in kompanija.

  • 15:29 11. Januar 2013.

    Lukšič očitno meni, da slovenski narod komaj čaka volitve in da jih bo najmanj polovica volila SD.<br />Včasih imam občutek, …

  • 14:56 11. Januar 2013.

    lukšič,ne seri vsi ste isti,vse vas je treba zbrcat iz parlamenta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.