SDM nasprotuje odpravi subvencij

Foto: Žurnal24 Neljubljanski študenti bodo mesečne vozovnice za mestne avtobuse kupovali po ist
Slovenska demokratska mladina: doprinos dijakov in študentov je za Ljubljano neprecenljiv. Zato je odpravljanje subvencije za mesečno vozovnico LPP nesprejemljiv.
Oglej si celoten članek

Spomnimo, s prvim septembrom se odpravlja subvencija za mesečno vozovnico Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) za dijake in študente, ki nimajo stalnega bivališča v Ljubljani. "Ukrep je za mesto, ki se rado kiti z nazivom prestolnica in univerzitetno mesto, iz premnogih vidikov nesprejemljiv," menijo v Slovenski demokratski mladini (SDM).

"Za župana, ki zase pravi, da ni politik, temveč podjetnik, bi morala, če nič drugega, zaleči naslednja povsem ekonomska utemeljitev: dijaki in študentje, ki prebivajo v Ljubljani, mestu plačujejo za nastanitev in prehrano, koristijo gostinske storitve in so nenazadnje priročna delovna sila, ki je med delodajalci predvsem v časih dopustov še kako zaželena. Če k navedenemu prištejemo še ves intelektualni, športni in kulturni doprinos dijakov in študentov za slovensko prestolnico, za ljubljanskega župana in njegove zasledovalce sploh ne bi smelo biti dvoma, da se "splača" v mesto pritegniti čimveč učeče mladine," še pravijo in izražajo upanje, da bodo jesenske lokalne volitve "premešale karte".

Ljubljanski mestni svetniki so julija lani sprejeli odlok, s katerim so določili drugačne cene avtobusnih vozovnic za občane in neobčane Mestne občine Ljubljana. Dijaška in študentska organizacija sta temu nasprotovali in vztrajali, da so stroški študentov, ki nimajo stalnega prebivališča v Ljubljani, že tako višji.

"Namera o ukinitvi subvencioniranega prevoza za študente in dijake, ki niso občani MOL, je po našem mnenju le ena od posledic dejstva, da se država in MOL še nista dogovorili o financiranju MOL. Ne zdi se nam primerno, da se nesoglasja med državo in mestom rešujejo na plečih dijakov in študentov," so dejali v ŠOU Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.