SDS bi zmagala to nedeljo

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Januarska raziskava javnega mnenja kaže, da je SDS z 21,7 odstotka glasov še okrepila vodstvo pred SD. Vlado podpira le še 15,9 odstotka vprašanih.
Oglej si celoten članek

Podatki januarske raziskave javnega mnenja Vox populi, ki ga je za komercialno televizijo opravila Ninamedia, kažejo, da je SDS z 21,7 odstotka glasov še okrepila vodstvo pred SD, ki vztrajno tone in bi jo volilo le še 10,6 odstotka vprašanih.

Stranka DeSUS izgublja zagon, ki ji ga je dalo nasprotovanje pokojninski reformi, s sedmimi odstotki so na tretjem mestu. Četrta je SNS s 5,1 odstotka, LDS bi dobil štiri odstotke glasov, SLS in Zares pa bi ostali pred vrati parlamenta. Zares bi dobila le 2,7 odstotka glasov. Daleč najbolj zgovoren podatek pa je, da je takih, ki ne vedo, koga bi volili ali pa sploh ne bi volili, skoraj 43 odstotkov.

Vsi politiki s slabšo oceno, Kacin presenečenje
Vsi politiki so dobili slabšo oceno kot prejšnji mesec, izjema je le minister Mitja Gaspari, enako slabo so vprašani ocenili premierja Boruta Pahorja.

Na prvem mestu je še vedno predsednik države Danilo Türk, drugi je evropski komisar za okolje Janez Potočnik, tretji Karel Erjavec, sledita mu ljubljanski župan Zoran Jankovič,  na petem mestu pa je absolutno presenečenje tega meseca Jelko Kacin.

Kacin vzpon na lestvici pripisuje svojemu delu v Bruslju. "Jaz o koaliciji ne bi posebej razpredal, koalicije se naredijo na začetku mandata. Kot je jasno tudi po vaši meritvi, je najšibkejši člen te vlade predsednik vlade, to ni nobena skrivnost. To vedo že dolgo časa, to ve tudi vladajoča stranka,''  pa je dejal o stanju v koaliciji.

Kacinu po priljubljenosti sledijo Radovan Žerjav, Ljubica Jelušič, Mitja Gaspari, Lojze Peterle in Pavle Gantar. Na začetku drugega dela lestvice je Janez Janša, ki kotira precej slabše od svoje stranke, aktualni premier Borut Pahor pa je na 18. mestu, pred Darjo Radič in Gregorjem Golobičem.

Vlado podpira le še 15,9 odstotka vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.