SDS dohitela SMC

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vladajoča Stranka Mira Cerarja (SMC) je od julijskih predčasnih volitev do danes izgubila precejšen delež podpore, kaže javnomnenjska anketa časnika Večer. Dohiteva jo opozicijska SDS.
Oglej si celoten članek

SMC je glede na javnomnenjsko anketo Večera s 14,7-odstotno podporo še vedno na prvem mestu, vendar je tik za njo največja opozicijska stranka SDS. Če bi bile volitve to nedeljo, bi zanjo glasovalo 14,6 odstotka vprašanih.

Rezultati ankete še kažejo, da Združena levica (ZL) ohranja svoje tretje mesto. ZL bi podprlo 5,6-odstotka vprašanih. Med preostalimi strankami je podpora narasla SD (5,5 odstotka), ki je na četrtem mestu prehitela NSi (4,5 odstotka) in DeSUS (3,9 odstotka).

Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAB) ostaja na zadnjem mestu med parlamentarnim strankami, in sicer z 1,1-odstotno podporo.

Anketo je za Večer izvedlo podjetje RM Plus vzorcu 700 anketirancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:04 18. December 2014.

    Ti še kar vohaj!?!

  • 15:22 17. December 2014.

    štejejo samo fanatični pristaši normalni ljudje še povohamo take ankete

  • 14:09 17. December 2014.

    Bravo mladi iMesec inTrček, vi ste face

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.