SDS mimo Erjavca?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Kadrovanje. Kljub ministrovi zamrznitvi postopka imenovanj veleposlanikov ta v polnem teku.
Oglej si celoten članek

Čeprav je zunanji minister Karl Erjavec zaradi vladne krize pred nedavnim ustavil postopke imenovanja vodij diplomatsko-konzularnih predstavništev, naj bi na zunanjem ministrstvu (MZZ) že tekli postopki za imenovanje novih veleposlanikov v tujini. Viri blizu ministrstva trdijo, da naj bi imenovanja vsaj 12 novih veleposlanikov potekala brez vednosti ministra Erjavca.

Do pomladi vse nared

Šlo naj bi za 12 novih slovenskih veleposlanikov, ki bi bili imenovani takoj po odhodu Erjavca, zasluge za “hitenje” pa naj bi imela vladna SDS. Na naša vprašanja, ali drži, da postopek ni več “zamrznjen”, v kateri fazi je in za kdaj je načrtovano imenovanje novih veleposlanikov, so na MZZ odgovorili, da so postopki izbire kandidatov za mesta v diplomatsko-konzularnih predstavniških v teku in bodo končani predvidoma do pomladi.

O tem, ali je seznanjen, da je postopek imenovanj vnovič v teku, smo želeli vprašati tudi ministra Erjavca, a se včeraj na naše klice ni odzival.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:54 19. Februar 2013.

    Sedaj bo tudi Rupel dobil mesto,kar mu preje dvakrat ni uspelo.

  • 10:49 19. Februar 2013.

    Vsi vpijete Janša, Janša je kriv... Kaj pa opozicija? Vedno večja je in v večini. Zakaj ne izglasujejo nezaupnice?<br /><br …

  • 09:55 19. Februar 2013.

    Super, Janša bo še več svojih nastavil, namesto da bi odstopil. SRAMOTA!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.