SDS močno vodi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Po anketi Vox populi in anketi Planet TV SDS močno vodi.
Oglej si celoten članek

Podpora vladi in največji koalicijski stranki SMC je po februarski anketi Vox populi, ki jo je za TVS in Dnevnik opravila agencija Ninamedia, upadla. Delo vlade kot uspešno ocenjuje 28,4 odstotka vprašanih, 

V tokratni anketi delo vlade ko neuspešno ocenjuje 69,4 odstotka vprašanih, kar je nekoliko več kot v januarski, ko je vlado kot neuspešno ocenilo 67,3 odstotka, nekoliko več kot februarja pa je bilo tistih, ki so delo vlade ocenili kot uspešno (29,2 odstotka). Po anketi Planet TV vlado podpira 31 odstotkov vprašanih, 66 odstotkov pa ne. 

Med strankami po obeh anketah močno vodi SDS

Foto: zurnal24.si Ankete

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov Vox populi ostaja predsednik države Borut Pahor. Sprememb ni niti na drugem in tretjem mestu, kjer ostajata evropska komisarka iz vrst SMC Violeta Bulc in evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon. Sledijo evropski poslanec Lojze Peterle ter predsednika NSi in SD, Ljudmila Novak in Dejan Židan. Sedmi je premier Miro Cerar.

Dve tretjini se ne čutita ogroženi zaradi migrantov

Na lestvici priljubljenosti politikov na vrhu z 79 odstotki podpore ostaja predsednik republike Borut Pahor. Sledi mu evropska komisarka Violeta Bulc s 63 odstotki. Med najmanj priljubljenimi sta nekdanja premierka Alenka Bratušek z 19 odstotki in finačni minister Dušan Mramor s 23 odstotki podpore, je še pokazala anketa, ki jo je za televizijo opravil Episcenter. Zaradi migrantov se čuti ogroženih 35 odstotkov vprašanih, 65 odstotkov pa tega občutka strahu nima.

Foto: Žurnal24 Najbolj v čislih še vedno Drnovšek

Anketirance v raziskavi Vox populi so spraševali tudi, katerega politika iz obdobja po osamosvojitvi najbolj cenijo. Najvišje sta se uvrstila Janez Drnovšek (18,4 odstotka) in Janez Janša (18,3 odstotka). Na tretjem mestu je Borut Pahor (13,1 odstotka) in Milan Kučan (11,4 odstotka).

Telefonsko anketo je Ninamedia opravila med 16. in 18. februarjem na vzorcu 700 anketiranih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 15:43 22. Februar 2016.

    Kratko in jedrnato !

  • 15:42 22. Februar 2016.

    SDS ima podporo na račun slabe odzivnosti in nekorektnega obveščanja državljanov glede begunske krize . Vsa ta leporečenja in napačne …

  • mph
    12:10 22. Februar 2016.

    Imaš prav, čeprav spada v zgornji paket slepote do realnosti. Je dejansko en kup sovražnega govora, čistega nacističnega, ... opazil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.