SDS odpira račun za sodne stroške

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
SDS odpira poseben fond za "pomoč obtoženim v politično motiviranih sodnih postopkih", piše na spletni strani stranke.
Oglej si celoten članek

Stranka SDS svoje članstvo prosi za denarno pomoč, ki jo bodo namenili za sodne stroške njihovih članov. SDS izpostavlja, da so tako stranka kot njeni predstavniki in zagovorniki, "predvsem pa predsednik Janez Janša, deležni silovitega stopnjevanja političnega, upravnega in pravosodnega obračunavanja".

Na spletni strani piše, da v sodnih primerih nastajajo vrtoglavi sodni stroški, ki naj bi jih pomagalo poravnati članstvo SDS. Za odprtje računa so se odločili na podlagi "številnih pozivov znotraj SDS".

Na spletni strani nadaljujejo, da je bil Janša deležen že več kot 160 različnih upravnih, političnih in sodnih represivnih ukrepov. Izpostavljajo, da je "Janezu Janši in njegovi družini dovoljeno groziti s smrtjo. Z Janezom Janšo je dovoljeno obračunavati na najbolj nizkoten in primitiven način. Družina in človekovo dostojanstvo jim nista mar. Želijo politični, moralni in materialni zlom! Tako to gre v družbah, kjer ni enakosti pred zakonom, kjer ni vladavine prava, kjer je kazensko sodstvo orodje za uničevanje političnega nasprotnika. V družbi, v kateri avtor takšne izjave postane častni meščan glavnega mesta."

Poziv k darovanju v omenjeni fond SDS sklene: "V družbi je očitno dozorelo zavedanje, da sta danes tarči Janez Janša in SDS, jutri pa bo lahko kdorkoli izmed nas."

Na tisoče evrov

Janez Janša je nedavno že drugič v dveh letih izgubil sodno bitko s finskim novinarjem Magnusom Berglundom. V tožbi je zahteval 1,5 milijona evrov odškodnine zaradi domnevnih laži o podkupljivosti v dokumentarnem filmu Resnica o Patrii.

Glede tega, podkupovanja, je bila sodba Janši (in soobtoženima Krkoviču in Črnkoviču) na prvostopenjskem sodišču izrečena lani. Nanjo so se sicer pritožili, odločitev višjega sodišča bo znana v prihodnjih dneh. Prvostopenjsko sodišče je sicer v svoji sodbi Janšo obsodilo na dve leti zapora, poleg tega bi moral plačati 37.000 evrov stranske denarne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 56

  • 08:26 23. April 2014.

    Gluponjo , glupi , pa ja sam imao punomoć jednoga obćinskoga štaba TO jednoga velikoga Jadranskoga otoka za nabavku oružja …

  • 07:51 23. April 2014.

    Jaz tud, prst v rit !

  • 07:48 23. April 2014.

    Ti si očitno mal za luno , ne mal za JJ. Eno je državna pomoč Hrvaški in pa Bosni , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.