SDS: Pahor podaljšuje agonijo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pahor potrdil že znana imena petih ministrskih kandidatov. „Ne borim se za oblast, borim se za reforme. To je geslo s katerim vstopam v finale politične nestabilnosti.“ "Namesto da bi Pahor odstopil in skrajšal agonijo, jo podaljšuje," so mnenja v SDS.
Oglej si celoten članek

Premier Borut Pahor je ob potrditvi imen dejal, da bo poslancem pred zaupnico povedal, kakšne bodo prioritete vlade do konca mandata.

Napovedal je železno finančno disciplino, pogajanja s socialnimi partnerji, spremembe na trgu dela. Priznava, da gre slovenski konkurenčnosti trenutno slabše, vendar je bilo to pričakovano, „tudi zaradi nesprejema malega dela in pokojninske reforme". Prepričan je, da ni druge poti iz krize, kot da se poveča konkurenčnost, da se bo ohranjala močna socialna povezanost.

Brez presenečenj pri imenih

Za ministra za gospodarstvo tako kandidira Tomaž Orešič, za vodenje visokošolskega ministrstva Tamara Lah Turnšek, za ministra za notranje zadeve Branko Janc, za ministrico za javno upravo Zdenka Vidovič in za ministra za kulturo Samo Bevk. Prihodnji teden kandidate čaka zaslišanje v parlamentarnih odborih.

Opozarja, da se kandidati zavedajo, da jih čaka „neskončno težko delo. Tisti, ki so dali soglasje, so borci, imajo vizijo, so pripravljeni zastaviti ime za hud spopad, za vrednote, v katere verjamejo.

Zaupnica tudi podpora reformam

Kot je že napovedal večkrat bo na njihovo izvolitev vezal zaupnico. Poslance bo prosil, naj glasujejo za zaupnico le, če nameravajo podpreti tudi reformne ukrepe: „Bil bi mučen položaj, če bodo dali zaupnico, potem pa ne podprli reformnih ukrepov. To je pošteno obnašanje vlade, ki se poteguje za zaupnico.“ Za zaupnico se poteguje, ker bi politična kriza škodila državi.

Meni, da bo politične nestabilnosti konec, če bo izglasovana zaupnica. Če mu je poslanci ne podelijo, se bo po njegovem mnenju  začel proces nepredvidljive politične krize. „Moja dolžnost je, da se borim, da gredo v tej državi stvari naprej,“ je dejal.

"Z odstopom bi skrajšal agonijo"

"Namesto da bi Pahor odstopil in skrajšal agonijo, jo podaljšuje," so mnenja v SDS.

"SD in LDS se že tretje leto zapored ukvarjata zgolj sama s sabo in z oklepanjem oblasti za vsako ceno. Državljani to agonijo plačujemo in bomo odplačevali po ceni dodatnih 10 mio € na dan. Po analizi Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) je na lestvici konkurenčnosti gospodarstva zdrsnila še za 12 mest in pristala na 57 mestu," poudarjajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:52 8. September 2011.

    spakiraj!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.