SDS poziva k ponarejanju vinjet

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V SDS objavili nasvete za ponarejanje; trdijo, da gre za satiro.
Oglej si celoten članek

"Po do zdaj opravljenem preverjanju objava tega zapisa sama po sebi ne pomeni obstoja kaznivega dejanja," o zapisu na spletni strani SDS pravijo na policiji in dodajajo, da bi se moralo napeljevanje izražati kot naklepno vplivanje napeljevalca na storilca: "Napeljevanje kot udeležba pri kaznivem dejanju je kaznivo, ko se nanaša na konkretno dejanje in konkretnega storilca."

 

Dars: O namenu ne sodimo

 

Največja opozicijska stranka je na spletni strani objavila zapis z navodili, kako doma izdelati vinjeto, in ga poimenovala Alenkina kopiraj-prilepi letna vinjeta, pri tem pa zapisala: "Če vas ustavijo pridni delavci Darsa ali skrbni policisti, ki vam poskušajo izreči kazen, uporabite FDV-jevo genialnost in jim razložite: 'Tale letna vinjeta ni plagiat, je le malomarno narejena. In to prav gotovo ne more biti zadosten razlog za izdajo globe ali odvzem vinjete'."

 

 

Z Darsa so nam sporočili, da presojanje resnosti in namena objav na drugih spletnih straneh ni v njihovi pristojnosti ter da se navodila o takšnem ali drugačnem ponarejanju oziroma prenašanju vinjet pojavljajo tudi na drugih spletnih straneh.

 

SDS: Gre za satiro

 

"SDS ne spodbuja k ničemur, še najmanj k ponarejanju," pravijo v največji opozicijski stranki in dodajajo, da so objavili zgolj duhovit zapis v satirični rubriki Politična drsalnica, ki opozarja na zgrešeno politiko vlade skrajne levice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 16:25 17. September 2013.

    Satira??? Potem naj si mislimo da je šverc z orožjem bila le šala?? Dejte no,to je sranje na kvadrat,naj se …

  • 15:53 17. September 2013.

    Kakšna satira, kakšni izgovori!?<br />To je javno spodbujanje k kaznivemu dejanju.

  • 22:07 16. September 2013.

    Samo kreteni, srbi in cigani niso razumeli...<br />ti pač potrebujejo razlago...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.