SDS prepričljivo v vodstvu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Podpora SDS poskočila, SD pa so daleč zaostali.
Oglej si celoten članek

Kot kaže tokratna raziskava javnega mnenja časnika Delo, bi na volitvah, če bi bile v nedeljo, prepričljivo zmagala SDS – dobila bi 15,6-odstotno podporo, prejšnji mesec pa 11,7-odstotno.


Podpora SD pada še naprej, zdaj se je ustavila pri 9,5 odstotka. Tretje mesto med strankami ohranja PS, a z bistveno nižjo podporo pri 6,4 odstotka; prejšnji mesec je dobila skoraj devetodstotno. Četrto mesto ohranja Desus z malenkost višjo podporo, 5,9 odstotka, na petem mestu pa svoj položaj utrjuje SLS z značilno višjo podporo, ki se je marca ustavila pri 5,2 odstotka. Značilen je tudi dvig DL, ki je tokrat prejela 3,4-odstotno podporo, na zadnjem mestu pa je NSi s 3,2 odstotka. Med zunajparlamentarnimi strankami bi Solidarnost dobila 2,6-odstotno podporo.

Vladi še nižja povprečna ocena

Nižja je podpora vladi. Povprečna ocena je 2,34, medtem ko je bila februarja še 2,46. Natančnejša analiza rezultatov pokaže, da je podpora vladi padla predvsem zaradi povečanja deleža tistih, ki so jo ocenili z zelo negativno oceno. Vlade tako ne podpira 65,5 odstotka, podpira pa jo 24,5 odstotka. Državnemu zboru je srednja ocena zrasla z 2,24 na 2,26.

Pahor še naprej na prvem mestu

V marčnem barometru priljubljenosti se ocena nobenemu politiku ni zvišala, še najmanj je priljubljenost upadla evropskemu komisarju Janezu Potočniku. Največji padec na lestvici je doživela premierka Alenka Bratušek. Borutu Pahorju, ki zaseda prvo mesto, sledita kmetijski minister Dejan Židan in Potočnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 16:13 10. Marec 2014.

    15% je relativno malo, problem je, ker ni alternative. Predvsem bi rabili kakšno novo dobro ideološko usmerjeno levo stranko, ker …

  • 15:41 10. Marec 2014.

    ČE JE TO RES ,KAR KAŽE ANKETA,POL NAM NI POMOČI. BUTASTI KOT SMO ,NAM NE MORE NIHČE POMAGAT.

  • 14:04 10. Marec 2014.

    Kratka je pamet slovenskega volivca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.