SDS pri zunajzakonskih stopa nazaj

Foto: Žurnal24 Par se bo lahko po novem predlogu registriral in bil tako deležen vseh pravic, č
SDS bo ob podpori SLS in SNS vložil spremembo spornega člena družinskega zakonika o registraciji zunajzakonske skupnosti, zaradi katerega je zavrela kri v koaliciji in velikem delu javnosti.
Oglej si celoten članek

"V poslanski skupini Slovenske demokratske stranke menimo, da gre pri obravnavi zunajzakonske skupnosti za povsem nepotrebno razburjanje in zlonamerno podtikanje čudnih namenov," so nocoj zapisali na spletni strani največje opozicijske stranke, ki ji je v torek v DZ-ju ob pomoči drugih opozicijskih strank in DeSUS-a presenetljivo uspelo potrditi amandma, da je zunajzakonska skupnost le življenjska skupnost moškega in ženske, ki sta voljo po skupnem življenju s podpisom izrazila pred državnim organom ali se jima v tej vezi rodi otrok.

In nadaljujejo: "Ker ob drugih in predvsem mnogo bolj pomembnih vprašanjih, ki se odpirajo v povezavi z družinskim zakonikom, ne želimo, da se odpira nesmiselna polemika okoli tega člena, smo danes skupaj z SLS in SNS napovedali vložitev spremembe tega člena, ki bo v drugemu odstavku določal: 'Če partnerja želita, da pravni učinki zunajzakonske skupnosti nastopijo pred rokom iz prejšnjega odstavka s podpisom pred državnim organom ali pred notarjem, osebno izrazita svobodno voljo po skupnem življenju'."

V torek sprejeti amandma je predvideval, da bi tudi za neporočene pare uvedli obvezno registracijo, saj bi le tako lahko uživali enake pravice kot zakonski pari. Doslej so bili do teh pravic upravičeni avtomatično.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.