SDS Türku dala košarico

Foto: Žurnal24 Danilo Türk je navedbe SDS nekoč že zavrnil. (Foto: Nik Rovan)
Največja opozicijska stranka SDS se s predsednikom Türkom ne bo pogovarjala o možnih kandidatih za sodnika ustavnega sodišča in člana Banke Slovenije. Sklicujejo se celo na Kučana.
Oglej si celoten članek

Ker predsednik republike Danilo Türk po mnenju SDS „ignorira temeljna demokratična načela“, se z njim ne bodo pogovarjali. Kot trdijo, predsednik ne odgovarja na njihova vprašanja, čeprav so največja opozicijska stranka.

Že 29.1.2010 sem na Vas naslovil javno vprašanje v zvezi z Vašo izjavo na predlog ustavne obtožbe, ki je neposredno povezana z Vašo odločitvijo, da podelite državno odlikovanje nekdanjemu šefu UDBE in zadnjemu slovenskemu republiškemu sekretarju za notranje zadeve bivšega totalitarnega sistema Tomažu Ertlu,“ opozarja v pismu predsedniku, ki so ga objavili na spletni strani stranke, vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, a odgovora stranka še ni prejela.

Po argumente se je Tanko zatekel kar k nekdanjemu predsedniku republike Milanu Kučanu, zato v pismu Türku citira besede, ki jih je Kučan izrekel v enem od intervjujev: "Če ni polaganja računov opoziciji in javnosti, je z demokracijo nekaj hudo narobe. Volitve so samo eden od stebrov demokratične parlamentarne oblasti, drugi zelo pomemben steber pa je nadzor."

Zaradi vsega tega v SDS ne vidijo razlogov, zakaj bi sodelovali v pogovorih s predsednikom, kdo je primeren kandidat za sodnika ustavnega sodišča in kdo za člana Banke Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.