SDS za e-volitve in krčenje javne uprave

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Program SDS-a za prihodnje volitve bo temeljil na odpravljanju birokratskih ovir. Gregor Virant pravi: "Uvedli bomo e-volitve, naročanje osebnih dokumentov prek spleta, v širšem javnem sektorju je treba zmanjševati število zaposlenih ..."
Oglej si celoten članek

Na novinarski konferenci je bivši minister za javno upravo Gregor Virant dejal, da bo glavni poudarek programa SDS za prihodnji mandat na področju javne uprave na odpravljanju administrativnih (birokratskih) ovir. Kot poroča STA, je dejal, da je nekaj uspehov na področju odpravljanja birokracije vlada dosegla že med letoma 2004 in 2008; s tem bi nadaljevali tudi v prihodnjem mandatu – ko bi za to dobili priložnost, pravi in obljublja, da bi pri spremembah na tem področju  upoštevali predloge državljanov, podjetij in sodelavcev v javni upravi.

Povzemamo nekatere obljube Viranta (po zapisu stranke SDS na Twitterju):

  • Ponovno bomo uvedli nagrajevanje po delovni uspešnosti za sodnike.
  • Uvedli bomo e-volitve.
  • Uvedli bomo vpogled v lastne podatke ZPIZ - izračun datuma upokojitve in višine pokojnine.
  • Uvedli bomo nove storitve za državljane: naročanje osebnih dokumentov prek spleta.
  • Ohranili bomo enotni plačni sistem. Spreminili bomo razmerja med maso fiksnih plač in maso za stimulacijo (od 99-1 na 90-10).
  • V širšem javnem sektorju je treba zmanjševati število zaposlenih oziroma zmanjšati obseg stroškov dela.
  • Ukinili bomo obvezno članstvo v vseh zbornicah. Nobenega razloga ni, da bi imeli obvezno članstvo v katerikoli zbornici.
  • Pravice ob rojstvu otroka (paket za novorojenčka, otroški dodatek) uredi CSD sam.
  • Ukinili bomo vsakršno obveznost izpolnjevanja obrazcev v upravnem postopku.
  • Razvili bomo model kompetenc in modernih izbirnih metod ter uvedli kompetenčno bazo podatkov z možnostjo iskanja po kriterijih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.