SDS znova z največ podpore

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Po anketi Dela na vrhu SDS, sledita Pozitivna Slovenija in SD. Nezadovoljstvo z delom vlade je veliko.
Oglej si celoten članek

Po zasuku prejšnji mesec, ko je presenetljivo največ podpore uživala Pozitivna Slovenija, največ Slovencev znova podpira SDS. Volilo bi jo 20,1 odstotka volivcev, Pozitivno Slovenijo pa 18,5 odstotka. SD ostaja na tretjem mestu s 15,4 odstotka. Ostale stranke so daleč zadaj: SLS 6,9 odstotka, Državljanska lista 4,7 odstotka, NSI 3,5 odstotka in DeSUS 1,8 odstotka. Nobene stranke ne bi volilo 3,5 odstotka anketirancev, neodločenih je 7,9 odstotka, volitev pa se ne bi udeležilo 13,8 odstotka volivcev, je pokazala anketa Dela.

Nezadovoljni z delom vlade

Slovenska javnost na splošno ni zadovoljna z delom vlade. Nezadovoljnih je več kot polovica anketirancev (56,2 odstotka), medtem ko kot pozitivno delo vlade ocenjuje le dobra tretjina (33,2 odstotka).

Kdo je najbolj priljubljen?

Barometer priljubljenosti je na vrhu enak kot prejšnji mesec. Najbolj priljubljen politik je predsednik države Danilo Türk, sledi mu njegov tekmec na predsedniških parlamentarnih volitvah Borut Pahor, tretji kandidat Milan Zver pa je na lestvici na sedmem mestu. Sledi mu premier Janez Janša, katerega ocena je v primerjavi z majem narasla, je pa padla ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, ki je na desetem mestu. Prejšnji mesec je bil peti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:21 1. Julij 2012.

    Hej, 1111.<br />Kdo je mona ? Anketarji.

  • 17:19 18. Junij 2012.

    Ja lol, JJ je dosegel svoje, z podtaknjenimi dokumeti, je uspel Zokiju zmanjšat podporo, zdaj je JJ srečen. Poleg tega …

  • 14:04 18. Junij 2012.

    Predsednik Danilo Türk bravo! Še naprej tako. Moj glas že imate!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.