Se bomo selili v Trst?

Foto: Žurnal24 Se bodo mladi, ki do stanovanja na Obali zaradi visokih cen ne morejo, selili na
V Trstu so stanovanja tudi za tretjino cenejša kot na slovenski obali.
Oglej si celoten članek
 

Kdo prvi spusti ceno

Pritisk. "Zagotovo bodo najprej in najbolj spustili cene tisti, ki se jim stanovanja mudi prodati, ker so na primer za novo nepremičnino že plačali aro," komentira nepremičninska strokovnjakinja. Letošnje leto bo dobro za kupce in manj za prodajalce nepremičnin.

"Kakovost življenja je pri nas višja, sama se ne bi selila v Trst," pravi Darija Levanič iz nepremičninske agencije Svetilnik nepremičnine. Zanimalo nas je, kaj pravi na dejstvo, da so tam nekatera stanovanja celo za dobro tretjino cenejša kot pri nas.

Za 45 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Trstu je prodajalec na primer postavil ceno 90 tisoč evrov, za podobno v Ankaranu pa je cena blizu 140 tisočakov. Po novem je od Trsta do Kopra le dobrih 15 minut vožnje. Do zdaj so nepremičninski agenti opažali, da se mladi za cenejšimi stanovanji selijo predvsem proti notranjosti, denimo na Kozino. Se bodo zdaj v Trst?

"Italija je zapadla v krizo nekoliko prej kot mi in zato so se nepremičnine pri njih pocenile prej. Težko je natančno napovedati, kaj se bo dogajalo pri nas. Zagotovo se bodo tudi stanovanja na Obali cenila. Marsikdo, ki načrtuje nakup nepremičnine, zdaj čaka in opazuje trg," opaža Levaničeva.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.