Se borijo za vas? Pa ja ...

Najglasnejši nasprotniki nepremičninskega davka imajo skupni interes - sebe.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Matej Košir (Foto: Žurnal24) Karl Erjavec bi podprl proračun, a ne nepremičninskega davka. Torej bi podprl dan brez jutra. Ne vem, morda njegova ideja o postopnem uvajanju davka temelji na predpostavki, da bodo upokojenci lažje živeli čez dve leti kot živijo danes. Glede na to, kako se nam povečujeta javni dolg in brezposelnost ter manjša BDP, bo prej obratno. Država bo morala ta primanjkljaj nekako pokriti, in če ne bo šel iz žepov upokojencev, bo šel iz žepov njihovih otrok. Vse ostane v družini, zato lahko njegov manever označim za klasičen instant populizem. Zrušimo nekaj, ker je to všečno, pa naj se s tem ukvarja neka naslednja vlada.

Iskrenost. Pa je tu obrtna zbornica. Še ena tvorba, ki skrbi le za lasten obstoj. Ker članstvo v njej ni več obvezno, kliče na ulico, da pokaže, da ji ni vseeno. Da se bolj izplača živeti zbornico kot plačevati davke. Na zadnje noge pri nepremičninskem davku so se postavili še župani. Vztrajajo, da mora občinam ostati ves denar od nadomestila za stavbna zemljišča. Dokaz, da želijo z napovedano ustavno presojo zakona o davku zgolj in samo ohraniti vrtičke v svoji obdelavi, je drug razlog za nasprotovanje – občine morajo ohraniti avtonomnost pri urejanju prostora. Torej pri tistem segmentu delovanja, ki se je v zadnjih 20 letih do roba prepojil s korupcijo. Nihče od naštetih torej nima smiselnih argumentov za nasprotovanje davku na nepremičnine, čeprav mediji vsak dan naštejemo nekaj novih. So pa pri tem vsaj iskreno prozorni, da se ne borijo za vas, ampak v vašem imenu zase.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:54 29. Oktober 2013.

    bravo enbralec.tak se govori

  • 10:24 29. Oktober 2013.

    Mater, prejšnji urednik Žurnala je bil brezveznik, tale pa je še večji. Bedast komentar, bedasta stališča, kreten od kretena. Saj …

  • 22:30 26. Oktober 2013.

    ta novinar je pa legenda za sebe....vsi vemo kakšen bi bil pošten zakon o nepremičninah in noben noče predlagati poštenost …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.