Še danes lahko priglasite škodo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Lastniki gozdov imajo še danes čas, da priglasijo škodo, ki jo je v njihovih gozdovih povzročil letošnji žledolom.
Oglej si celoten članek

Lastniki gozdov morajo vložiti priglasitev škode, za podatke o škodi pa bo poskrbel Zavod za gozdove Slovenije. Škodo bodo ocenjevali po gozdnih odsekih, podatki pa bodo uporabljeni za oceno škode po posameznih lastnikih gozdov in gozdnih parcelah.

Za kmetijska zemljišča še dva dni

Tisti, ki so od 30. januarja do 10. februarja letos škodo zaradi poplav, visokega snega in žleda utrpeli na kmetijskih zemljiščih, objektih in drugi infrastrukturi, pa imajo časa za prijavo do 14. marca.

Škodo lahko glede na sklep Uprave RS za zaščito in reševanje prijavijo oškodovanci iz prizadetih občin Posavja, zahodne in vzhodne Štajerske, Gorenjske, osrednje Slovenije, Severne Primorske, Dolenjske, Notranjske, Podravja, Koroške in Zasavja. Zbiranje vlog mora biti zaključeno do 14. marca, podatki pa do tega dne vneseni v spletno aplikacijo Ajda.

Regijske komisije za ocenjevanje škode bodo kontrolne preglede opravile do 21. marca letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.