Še danes predčasno glasovanje

Foto: Žurnal24 Predčasno glasovanje je mogoče še danes do 17. ure. (Foto: Živa Zakšek)
Volivke in volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti referenduma o zakonu o malem delu, lahko še danes predčasno glasujejo.
Oglej si celoten članek

Danes se izteče tudi rok, do katerega je treba vložiti zahtevo za glasovanje zunaj kraja stalnega prebivališča ali na domu.

Predčasno glasovanje je mogoče še danes med 9. do 17. uro na sedežih vseh upravnih enot. Volivec lahko glasuje samo na tistem volišču oziroma upravni enoti, kjer ima prijavljeno stalno prebivališče. Na volišču bodo morali volivci podpisati zahtevo, da želijo predčasno glasovati.

Izteče se tudi rok za glasovanje izven kraja prebivališča
Danes se izteče tudi rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja. Volivci, ki bi želeli glasovati zunaj kraja stalnega prebivališča, bodo to lahko v nedeljo storili na posebnih voliščih, imenovanih OMNIA. Gre za primere, ko denimo želi volivec iz Maribora glasovati v Ljubljani.

Za takšen način glasovanja morajo volivci obvestiti svojo okrajno volilno komisijo oziroma upravno enoto ter ob tem tudi navesti, na katerem izmed volišč OMNIA želijo glasovati. Seznam teh volišč je dostopen na spletni strani Državne volilne komisije.

Možno še glasovanje na domu in preference invalidov
Prav tako je danes še mogoče zaprositi za glasovanje na domu. Volivce, ki zaradi bolezni ali slabše gibljivosti ne bodo mogli priti na volišča, bo v nedeljo na domu obiskal tako imenovani leteči odbor.

Tudi pri referendumu o malem delu so vse okrajne volilne komisije določile najmanj eno redno volišče, ki je dostopno invalidom. Na posameznih od teh volišč pa se bo lahko glasovalo tudi z elektronsko glasovalno napravo. Volivci invalidi, ki bi ocenili, da jim njihovo privzeto volišče ni dostopno, lahko še danes vložijo zahtevo za glasovanje na volišču, ki je dostopno invalidom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.