Še en mesec brez poletnih oblačil

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Dež nas bo močil do konca tedna, temperature pa se ne bodo dvignile vse do junija.
Oglej si celoten članek

"Do konca tedna bo vreme precej podobno, kot je bilo do sedaj. To pomeni, da bo na vzhodu več sonca in manj padavin, drugod pa več oblačnosti in dežja. Trenutno kaže, da bo največ dežja zapadlo konec tedna. Na zahodu lahko padavine pričakujemo vsak dan. Bistvenih temperaturnih sprememb ne bo," je za zurnal24.si povedal Andrej Velkavrh z Arsa.

Drugačno, toda nič lepše vreme
"Po koncu tega tedna se bo cirkulacija spremenila, saj ne bo več jugozahodna, ampak severna. Zagotovo bo takrat vreme drugačno, saj lahko pričakujemo tudi plohe. Prav tako ne bo toliko na udaru zahodna Slovenija," pravi Velkavrh, ki dodaja, da lahko maja pričakujemo tudi nevihte.

Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

"Pričakujemo lahko precej močne nevihte, neurja ali točo, toda ne v takšnem vremenu, kot ga imamo sedaj, saj pogoji niso pravi," meni Velkavrh. Zaenkrat opozoril pred poplavami niso izdali, na Arsu pa menijo, da to niti ne bo potrebno, saj padavin nismo deležni ves čas. "Vseeno pa  počakajmo na konec tedna," pravi Velkavrh.

V poletnih oblačilih šele v začetku junija
Aprila, ko so temperature krepko presegale dvajset stopinj Celzija, smo iz omar potegnili že skoraj poletna oblačila. V tem muhastem maju jih še ne bomo potrebovali. "Maja in v začetku junija še ne. Ni videti, da bi se v naslednjih dvajsetih do tridesetih dneh temperature dvignile," zaključuje Velkavrh. Na pravo poletno vreme bomo morali torej še malce počakati.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.