Še en poziv k odstopu

Obračunavanje. Urumović ne bo odstopil. Štravsova pomaga Koklu.
Oglej si celoten članek
V ozadju so drugi, tudi oblastniški in denarni interesi.
Nika Štravs o delovanju Željka Urumovića

"Predsedstvo Šoupa strogo obsoja delovanje predsednika študentskega zbora Šoupa Željka Urumovića, saj načrtno onemogoča normalno delovanje v dobrobit študentov. Zato ga poziva k odstopu,” je včeraj sporočila Nika Štravs, predsednica Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). Predsedstvo Šoupa podpira razrešenega direktorja Sebastjana Kokla, ki vztraja na položaju, in v po njihovem mnenju nezakonitih poskusih odstavitve vidi interese nekaterih posameznikov po prevzemu funkcij na Šoupu.

Dvojna merila
Predsedstvo Šoupa
. Željku Urumoviću očitajo kršitev študentske ustave, ker je tudi podpredsednik Mladega foruma SD (članstvo je dejansko zamrznil), to pa s funkcijo v študentski organizaciji ni združljivo. Hkrati jih ne moti, da je Kokl predsednik koprskih SD.

Obremenilni dokumenti
"Poziv predsednice razumem kot zadnji obupen poskus diskreditacije mene in tudi kot poskus, da bi pomagala Sebastjanu Koklu pri prikrivanju dokumentacije. Iz tega izhaja, da je velika verjetnost, da bi razkritje dokumentacije močno obremenilo tudi njo. Ne nazadnje je tisti, ki drži vrečo, odgovoren prav tako kot tisti, ki vanjo daje," se je odzval Urumović. Glede Kokla je dejal, da najprej načrtujejo vpis novega vršilca dolžnosti direktorja Aleša Bržana v register sodišča, čemur bo sledila fizična odstranitev Kokla. Urumović pri tem pričakuje zaplete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.