Še en radar, ki slika samo za hec

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Stacionarni radar. V Ljubljani kaznuje le eden.
Oglej si celoten članek

Če vas bo pri prehitri vožnji ujel stacionarni radar na Cesti Ljubljanske brigade v Stegnah, za to ne boste kaznovani, ker radarja ne upravljata ne Policijska uprava (PU) Ljubljana ne redarstvo Mestne občine Ljubljana (MOL), prav tako ni v njuni lasti.

Soglasje za njegovo postavitev je občinski oddelek za gospodarske dejavnosti in promet izdal podjetju Asist, so dejali na MOL. Zakaj so ga postavili, kakšne načrte imajo z njim in ali imajo v Ljubljani še kakšne druge radarje, smo vprašali Martina Tomažiča iz Asista, ki pa je odgovoril: "Na tej lokaciji nismo postavili 
radarja."

Podoben primer radarja, ki fotografira samo za hec, je sicer že več kot leto in pol na Dunajski cesti nasproti AMZS, kjer ga je postavilo podjetje Iskra Sistemi.

Nakup padel v vodo

Policija stacionarnih radarjev ne postavlja in jih niti ne namerava postaviti, je pojasnil Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana. "Drži pa, da nekatere upravlja in z njimi ugotavlja kršitve ter zoper kršitelje uvede postopek," je povedal in dodal, da imajo na območju MOL stacionarni radar, ki ga upravljajo, le pred predorom Golovec, kjer je postavljen že nekaj let.
Tudi na mestnem redarstvu nimajo stacionarnih merilnikov hitrosti, čeprav so nakup štirih letos načrtovali, a je v proračunu zanje zmanjkalo denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:38 9. December 2011.

    moja informacija je preverjena...<br />ta radar je v fazi testiranja...in ni samo radar...registrira tudi rdečkarje..<br />drugače so jih pa v …

  • 06:04 9. December 2011.

    Me pa res zanima zakaj so senzorji v cesti,zakaj se iz rdeče led diode spremeni v zeleno kadar avto prevozi …

  • 23:24 8. December 2011.

    ...in vidi se tudi, kako neodgovorni in diletantski so pri nas ljudje, ki se ukvarjajo s "prometom." Plod negativne selekcije …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.