Še ena fronta kemične tovarne

Foto: Žurnal24 Kemiplas od KS Dekani zahteva 50 tisoč evrov, ker so protestniki za krajši čas z
Kemiplas. KS Dekani toži za poslovno škodo, ki naj bi jo povzročili s protestnim shodom. Brez prispevkov?
Oglej si celoten članek

Koper. “Kemiplas vztraja pri tožbi, mi pa vztrajamo, da nismo krivi. Malo smešno je, da nekdo, če mu za eno uro zapreš vhod, pravi, da nima strateškega materiala in da mu proizvodnja stoji za tri ure,” nam je po včerajšnji prvi obravnavi na koprskem sodišču povedala Ingrid Kocijančič, predsednica Krajevne skupnosti (KS) Dekani, ki jo Kemiplas toži zaradi poslovne škode.

Ta naj bi nastala med protestnim shodom okrog 500 krajanov za zaprtje tovarne decembra 2007. Kocijančičeva je dejala, da so na shodu sodelovali krajani vseh okoliških KS, KS Dekani ga je le uradno prijavila. Muharem Kadić, direktor Kemiplasa, tožbe včeraj ni komentiral, češ da je na Madžarskem in da je na sodišče poslal odvetnika.

Na naše vprašanje o neplačevanju prispevkov, na kar nas je opozoril eden od bivših zaposlenih, pa je odvrnil, da izpolnjujejo vse obveznosti. V zvezi s pritožbo na Agencijo RS za okolje, ki Kemiplasu ni izdala okoljevarstvenega dovoljenja zaradi nezakonitega skladiščenja nevarnih odpadkov, ki pa so jih medtem odpeljali, pa je Kadić dejal, da ni nič novega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.