Še ena Koklova lovka?

Foto: Žurnal24 Spor med Koklom in študentskim zborom se bo verjetno nadaljeval. (Foto: Barbara
Skrivnostni Zavod Triumf. Niti predstavnik ustanovitelja ne ve zanj.
Oglej si celoten članek

Sebastjan Kokl, direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup), vodi tudi skrivnostni Zavod Triumf. Tega je pred leti ustanovila Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), ena izmed Šoupovih enot. Direktor zavoda je Kokl, ki je hkrati tudi predsednik UŠZP in direktor Šoupa.
Zanimivo pa je, da za zavod sploh še niso slišali nekateri predstavniki ustanovitelja, med drugim Rado Pišot, podpredsednik UŠZP in prorektor Univerze na Primorskem (UP), ki je tudi soustanoviteljica UŠZP. “Res ne vem, za kaj gre, bom pa to vsekakor preveril,” nam je dejal Pišot. Da o zavodu ne vedo ničesar, nam je odgovorilo še več drugih sogovornikov iz Šoupovega kroga, nekaterim pa ni neznanka zavod, pač pa njegova dejavnost in finančni viri ter njihova poraba.

“Fiktivna zadeva”

Sporni posli
Revizija. Zaradi očitkov o nepravilni porabi javnih sredstev bo Šoupovo poslovanje revidiralo računsko sodišče. Sebastjan Kokl pravi, da na Šoupu ni nepravilnosti, zavrača pa tudi očitke o povezanosti s podjetjema Garmond in Duval, ki domnevno sporno poslujeta s Šoupom in sta v solasti Gorana Sambta.

“Zavod naj bi bil ustanovljen za prijavljanje na razpise, toda po moji oceni gre za fiktivno zadevo, ki ne služi študentom, temveč drugim namenom,” meni Željko Urumović, predsednik študentskega zbora Šoupa, ki je za zavod izvedel, ko je preverjal, kako je v nadzorni svet Šoupa prišel Goran Sambt, zdaj že bivši prvi nadzornik. Urumović pravi, da prek zavoda.

“Zavod naj bi skrbel za neke razpise, v praksi pa po mojem mnenju ne deluje,” nam je dejal tudi Rok Parovel, predsednik študentskega sveta fakultete za management UP. Danijel Bandelj, nekdanji predsednik Šoupa in študentskega sveta UP, se spominja le, da naj bi pred nekaj leti zavod organiziral nekakšne dneve kmetijstva v Kopru. “Od takrat o zavodu nisem slišal več nič.”

“Denar le na trgu”

19 tisoč evrov prihodkov je imel Zavod Triumf lani, leta 2008 pa 45 tisoč.

Kokl odgovarja, da je bil zavod ustanovljen za izvajanje določenih projektov, ker pa ti niso bili izpeljani, je bolj ali manj miroval. Na vprašanje, od kod potem prihodki, je dejal, da so jih pridobili na trgu od drugih projektov – kakšnih in kdo jih je izvajal, ni povedal. Ob tem je zatrdil, da zavod ni nikoli prejel nobenih javnih sredstev ali sredstev UŠZP in da ne sodeluje v Šoupovih projektih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.