Še ena utopitev v Kolpi

Foto: Jure Petkovšek
Dvema je reko uspelo preplavati, tretjemu ne.
Oglej si celoten članek

Policisti so ob meji v bližini mostu v Rosalnicah ob 4.30 prijeli dva tujca, ki sta nezakonito prišla v državo. Povedala sta, da so reko poskušali preplavati trije, a je enega odnesla voda.

asilcci, ki so s čolna pregledali del reke Kolpe, so ob 6. uri na predelu, kjer je Kolpa globoka okoli 11 metrov, našli utopljenega. Identiteto in okoliščine dogodka še preiskujejo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Na mejnem prehodu Obrežje pa so policisti pri pregledu tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejnemu nadzoru. Tri državljane Afganistana in državljana Pakistana so izročili hrvaškim varnostnim organom.

V zadnjih dneh so policisti prijeli 82 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo v Beli krajini in Posavju. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Maroka, Indije, Libije in Egipta so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:47 22. Maj 2018.

    Se boljša novica bi bila da jih je 82 utonilo eden se je rešil nazaj na hrčkov breg

  • 08:04 22. Maj 2018.

    Od 82. je samo eden dosegu kvoto, res škoda moralo bi biti ravno obratno.

  • ode
    17:26 21. Maj 2018.

    Še ena dobra novica...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.