Se je opozicija z izbiro dveh kandidatov uštela?

Foto: Žurnal24 Božidar Kante upa, da se bo tudi na senatu odrazilo zaupanje, ki ga je dobil, če
Volitve na FF. Volilno telo neenotno, rahla prednost Božidarju Kantetu. Akademski zbor sklical rektor.
Oglej si celoten članek

Akademski zbor filozofske fakultete je minimalno prednost dveh glasov na dekanskih volitvah namenil Božidarju Kantetu, saj je prejel 38 glasov. Profesor Darko Friš, ki poleg Kanteta velja za opozicijo, in sedanji dekan Marko Jesenšek sta dobila vsak po 36 glasov, Jana Goriup pa 15. Med prvimi tremi bo prihodnji teden izbiral senat fakultete, kateremu pa teh rezultatov ni treba upoštevati.

Medtem ko Jesenšek pričakuje, da bo na senatu uspešen, pa Kante upa, da so sile v senatu razdeljene njemu v prid.

Ni upoštevala poziva
Se je pa prvič v osemletnem mandatu sedanjega rektorja Ivana Rozmana zgodilo, da je akademski zbor sklical rektor in ne predsednica zbora, saj naj ne bi upoštevala poziva dekana in zamudila rok. "Dekanov poziv sem spregledala, a ta odločitev ni bila potrebna, ker je šlo za tri dni razlike. Bi pa vse še vedno bilo pravočasno, tudi če bi imeli volitve maja," pravi Karmen Teržan Kopecky, ki naj bi ji rektor zagrozil s kršitvijo delovnih obveznosti. "Nisem ji grozil, samo razložil postopek," odgovarja Rozman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.