Še naprej si lahko obetamo nevihte ...

Foto: Egon Cokan
Foto: Egon Cokan
Ob koncu vročinskega vala je tudi tokrat prehod izrazite vremenske fronte postregel z močnejšimi nevihtami z viharnimi sunki vetra. Najmočnejši sunki vetra so bili izmerjeni ob obali, kjer so v Piranu namerili vse tja do 90 kilometrov na uro.
Oglej si celoten članek

Pas neviht je včeraj dopoldne prečkal Slovenijo, a fronta pa je od zahoda nato državo prešla šele pozno popoldne. V večjem delu države je po podatkih meteorologov agencije za okolje padlo vsaj 10 litrov dežja. Najmanj padavin je bilo v Beli krajini, v bližini obale ter na širšem območju Haloz. Največ dežja je padlo v bližini Tromeje (nad 100 mm v 24 urah). Veliko dežja je bilo tudi v delu Notranjske, kjer so se pred fronto nekaj časa obnavljale nevihte.

Meteorologi tako ugotavljajo, da so včerajšnje padavine nekoliko omilile sušo, a to ne velja za celotno Slovenijo.

Danes in jutri popoldne bodo še nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo jutri nekoliko pogostejše v vzhodni polovici Slovenije. Temperatura bo v notranjosti Slovenije do 25 stopinj Celzija. Zaradi neviht so na agenciji za okolje za oba dneva popoldan zaradi neviht razglasili najnižji - rumeni - alarm.

Konec tedna se bo postopno grelo, ob koncu tedna bo spet nad 30 stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.