Še nič o ničnosti

Foto: Žurnal24 Ministrstvo za gospodarstvo ni odgovorilo, ali bo uveljavljalo ničnost 700-milij
Bruselj. Teš bi moral biti zavezanec za javna naročila.
Oglej si celoten članek

Termoelektrarna Šoštanj (Teš) bi morala opremo za blok šest in vse preostalo kupovati na javnih razpisih. "Proizvajalci električne energije in trgovci z električno energijo, ki so neposredno ali posredno v večinski državni lasti, so zavezanci za javna naročila v vseh državah članicah," so po poizvedovanju v Bruslju ugotovili na ministrstvu za gospodarstvo, ki ga vodi Darja Radić. Če se ugotovi, da obstaja konkurenca, pa se lahko javnega naročanja odvežejo, a te postopke so izvedli le v petih državah.

Za seznam zavezancev skrbi ministrstvo za finance, sprejme pa ga vlada. Odgovora, zakaj Teša ni na seznamu, od ministrstva za finance nismo dobili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.