Še pred veselim decembrom kup pijanih voznikov.

Foto: Saša Despot Urad RS za meroslovje
Gorenjski policisti so včeraj iz prometa izločili več voznikov pod vplivom alkohola. Rekorder pa na Dolenjskem.
Oglej si celoten članek

"Dopoldan so prometni policisti na Jesenicah obravnavali voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge, zvečer pa so iz prometa izločili še voznika, ki je imel v izdihanem zraku 0,36 mg/l alkohola. Na območju Tržiča sta bila iz prometa izločena dva voznika pod vplivom alkohola, eden z 0,31, drugi pa z 0,56 mg/l alkohola. Še enemu vozniku, ki je bil obravnavan na območju Kranja, je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola. Voznikom je bila nadaljnja vožnja prepovedana, proti njim pa se vodijo prekrškovni postopki," so sporočili s kranjske policijske uprave. 

A rekorderja so obravnavali na Dolenjskem. "Na avtocesti pri izvozu za Trebnje je nekaj pred 23. uro voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Policisti so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti 49-letnemu vozniku odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,51 miligramov alkohola (3,14 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče." so sporočili z novomeške policijske uprave. 

Policisti opozarjajo na veliko tveganje za nesreče, ki ga povzročata alkohol in droge, "saj s svojim učinkom vplivata na sposobnosti voznika za varno udeležbo v prometu in na njegovo dojemanje situacij v prometu." 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.