Še ta teden novo ime ministra

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Premier Borut Pahor bo kandidata za novega kmetijskega ministra predlagal še ta teden. "Raje počakam še dan in prepričam najboljšega," je ob obisku vlade na Gorenjskem dejal premier.
Oglej si celoten članek

Dodal je, da se ne želi "zaleteti" le zato, da bi rešil problem s kmetijskim ministrstvom.

"Potrpežljiv sem, ker bi rad izbral najboljšega," je pojasnil predsednik vlade in ocenil, da so razmere na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zelo zahtevne in da je treba rešiti še "nekaj konceptualnih vprašanj". "Potrebujem človeka z veliko avtoriteto in z izkušnjami," je še dejal Pahor.

Po marčnem odstopu kmetijskega ministra Milana Pogačnika, ki je sodil v kvoto ministrov največje koalicijske stranke SD, je sprva za najverjetnejšega kandidata za novega ministra veljal poslanec SD in kočevski župan Janko Veber, a se je nato odločil, da tega izziva ne bo sprejel.

Tretji možni kandidat je bil direktor mariborskega območnega veterinarskega urada Igor Vojtic, ki pa se je po pisanju medijev prav tako odrekel priložnosti za prevzem ministrskega položaja.

Pahor je zaradi izteka roka za predložitev imena kandidata za novega ministra sicer konec marca vodenje kmetijskega ministrstva začasno zaupal ministru za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henriku Gjerkešu.

Premier je takrat ocenjeval, da bo Gjerkeš kmetijsko ministrstvo vodil približno 14 dni, a zdaj je že jasno, da bo Gjerkeševo začasno ministrovanje kmetijskemu resorju daljše.

Po pisanju nekaterih medijev naj bi bila možna kandidata za novega ministra tudi vodja direktorata za kmetijstvo na kmetijskem ministrstvu Branko Ravnik in ekonomist Andrej Horvat, ki naj bi imel – ker je član Pahorjeve SD – največ možnosti za imenovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.