Se TV3 lahko vrne?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
TV3 se z današnjim dnem dokončno poslavlja z malih zaslonov. Direktor TV3 Memedović: Če se stvari v Sloveniji spremenijo, pa ni razloga, zakaj se TV3 ne bi vrnila.
Oglej si celoten članek

“Lastniki so odločitev sprejeli po temeljitem premisleku. Tako velike spremembe se ne morejo zgoditi čez noč, zato je bilo praktično nemogoče pričakovati, da bi karkoli v tem času spremenilo njihovo odločitev. MTG se umika s tehtnimi razlogi, o katerih je bilo že veliko povedano.

Če pa se stvari v Sloveniji v naslednjih letih spremenijo, trg postane konkurenčen in razmere za tuje vlagatelje ugodne, pa ni razlogov, zakaj se TV3 ali katerakoli druga televizija ne bi vrnila ali ustanovila.

A slovenska država zaenkrat ni pokazala volje za ureditev razmer na medijskem trgu,” je o odločitvi lastnika televizije, švedske družbe MTG, povedal direktor TV3 Gregor Memedović.

Pojasnil je še, da je sicer obstajalo zanimanje za nakup TV3, vendar nobena od ponudb ni bila resna in sprejemljiva za lastnike, ni pa mogel komentirati naših informacij, da naj bi se MTG  namesto umika s slovenskega trga odločil za tožbo Slovenije. Medtem ko z MTG na vprašanje, ali TV3 vendarle ostaja in ali državo res čaka tožba, niso odgovorili, pa na TV3 še vedno vsak dan prihajajo pisma gledalcev.

“Gledalci nam še danes vsak dan pošiljajo sporočila, da ne želijo, da prenehamo z oddajanjem, da imajo radi naš program in naj vztrajamo. Pošiljajo dobre želje vsem zaposlenim in povprašujejo, kje bodo odslej gledali svoje priljubljene oddaje, serije in filme, ki so jih lahko spremljali na TV3.”

Zaposleni bodo odpovedi pogodb o zaposlitvi s 30-dnevnim odpovednim rokom po njegovih besedah dobili predvidoma na začetku prihodnjega mesec. Do prerazporeditve, ki jo je med drugim napovedal MTG, za zdaj, kot dodaja, še ni prišlo, “so pa nekateri zaposleni v stiku s kadrovsko službo in morda se bo kdo res odločil za selitev”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:12 26. Julij 2012.

    tv3 je najboljši program ne more se primerjati z drugi

  • 11:11 1. Marec 2012.

    TV3 je bila HUDA konkurenca za SLO 3, kajti BURLESK iz parlamenta res ni bilo vredno gledati.

  • 15:35 29. Februar 2012.

    res škoda, edini pametni program

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.