"Še v petek bi referendum padel"

Foto: Žurnal24 Svoje k slabši udeležbi, ki je bila voda na mlin podpornikom, je zelo verjetno o
Referendum o arbitražnem sporazumu se je odločil v zadnjih treh dnevih, trdijo strokovnjaki. Za zmago se lahko podporniki sporazuma zahvalijo tudi nebu.
Oglej si celoten članek

"Če bi bil referendum v petek, bi verjetno padel – podobno kot na zadnjih državnozborskih volitvah se je zmaga odločila v zadnjih dnevih," trdijo v Valiconu. Pri tem se sklicujejo na podatke, da je kar 19 odstotkov od 600 vprašanih, ki so bili še v četrtek prepričani, da se bodo referenduma udeležili, v nedeljo raje kot na volišča v lepem vremenu zašlo kam drugam. Med omenjenimi 19 odstotki volivcev je kar polovica mlajših od 30 let.

In ravno odsotnost mlajših volivcev je prispevala levji delež k majhni razliki, s katero so na koncu zmagali zagovorniki sporazuma, še ugotavljajo v Valiconu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.