Še vedno imamo najraje Hrvaško

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Slovenski turisti preko agencij še vedno najraje potujejo k južnim sosedom.
Oglej si celoten članek

Navada je železna srajca, pravijo. Slovenci očitno med poletnimi počitnicami še vedno najraje izberemo Hrvaško. Tako je bilo vsaj pri tistih slovenskih turistih, ki so v lanskem letu na počitnice potovali s potovalnimi agencijami. Bistveno drugače ni bilo niti s tistimi, ki potujejo v lastni režiji.

V lanskem letu so slovenske potovalne agencije organizirale potovanja za 618.000 domačih turistov in za 194.000 domačih izletnikov. 110.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 509.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška; sledile so Grčija, Italija, Francija in Turčija, je objavil Statistični urad RS.

Enodnevnih izletov v organizaciji slovenskih potovalnih agencij se je lani udeležilo skupaj 194.000 domačih izletnikov; enodnevnih izletov po Sloveniji se je udeležilo 79.000, enodnevnih izletov v tujino pa 115.000 domačih izletnikov; od teh jih je največ potovalo v Avstrijo, sledile so Italija, Hrvaška in Nemčija.

Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja tudi za 175.000 tujih turistov; ti so v Sloveniji prenočili povprečno trikrat. Največ tujih turistov so agencije pripeljale iz Nemčije; sledili so turisti iz Združenega kraljestva, Izraela, Italije in Avstrije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 12:06 22. September 2016.

    Vseeno imam v glavi več kot ti!

  • 12:06 22. September 2016.

    O cenah prevoza NIMAŠ pojma! Kar se pa narave tiče, mi je pa Dalmacija ena najslabših!

  • 11:49 22. September 2016.

    Jaz samo še potujem preko Hrvaške ampak le ,če ni druge možnosti. Se pa ne ustavljam drugje kot na mejnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.