"Še zadnji vnaprej pripravljen žebelj v krsto vlade Mira Cerarja"

Foto: Saša Despot izjava Mira Cerarja za medije v zvezi s pismom Evropski komisiji
Foto: Saša Despot izjava Mira Cerarja za medije v zvezi s pismom Evropski komisiji
Med tem ko pobudniki referenduma o drugem tiru slavijo, je vladna stran z odzivi še skopa.
Oglej si celoten članek

Po odločitvi, da bodo državljani in državljanke morali ponovno na referendum o drugem tiru, se bo vlada sestala na seji, kjer preučujejo posledice odločitve. Na razsodbo se doslej še niso odzvali ne na infrastrukturnem ministrstvu ne pri predsedniku vlade Miru Cerarju. Njihove odzive je mogoče pričakovati pozno zvečer, po koncu seje vlade.

Minister Peter Gašperšič je ob prihodu na sejo sicer dejal, da na ministrstvu nadaljujejo z aktivnostmi, ki so možne brez uveljavitve zakona o drugem tiru. Gašperšič si želi, da bi bil nov referendum čim hitreje razpisan in da bo zgodba iz septembra ponovljena.

Odločitev padla Odločitev padla: Čaka nas nov referendum o drugem tiru!

V DeSUS in SD so po poročanju STA v prvih odzivih po sodbi opozorili na pomen drugega tira za gospodarstvo, kdo je odgovoren, pa da bodo ocenili volivci. Prvak DeSUS Karl Erjavec meni, da je največja odgovornost na pristojnem ministrstvu, presenečen pa je, da se je v to zanko ujel premier Miro Cerar. Na vprašanje, ali bi kdo od pristojnih moral odgovarjati za takšen rezultat pri vsej zgodbi, je vodja poslanske skupine SD Matjaž Han odgovoril, da bomo odgovor dobili na volitvah. Pri tem je izpostavil, da je žal v tem mandatu te zgodbe konec in projektu 2TDK tudi izdelava maket ne bo pomagala.

Prvak največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je izpostavil, da je vrhovno sodišče zabilo še zadnji vnaprej pripravljen žebelj v krsto vlade Mira Cerarja ter se vprašal, ali bomo le imeli volitve in referendum na isti dan?

Pri stranki Alenke Bratušek so komentirali, da je odgovornost za to, da se tako pomembna investicije še vedno ni začela, povsem na vladi: "Vlada je na vso silo hotela projekt drugega tira izpeljati, kot si je zamislila, in pri tem ni poslušala nobenih opozoril opozicije, čeprav so bila tehtna. Odločnost, ki tej vladi manjka, so uporabili v povsem napačnem primeru."

Evropski poslanec in nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes je v sporočilu za javnost dejal: "Kot da smo pri večjih investicijah cepljeni proti učinkovitosti in zakonitosti. Preveliko dvomov je bilo zasejanih v dosedanjih postopkih, namesto da bi pri tako velikih in za državo ključnih projektih ravnali skrbno, tehtno, transparentno, zakonito in gospodarno." Vprašal se je še, ali je to preveč zahtevati od nosilcev oblasti?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 11:37 15. Marec 2018.

    Nov referendum 3m € ! Kaj bo pokazal ? Isto kot je ta ! Za toliko denarja bi dobili 40 …

  • 22:02 14. Marec 2018.

    Spoštovane državljanke in državljani Republike Slovenije! @vladaRS in njen predsednik @MiroCerar ter koalicijski partnerji @StrankaSMC @strankaSD @strankaDeSUS so slovenskemu ljudstvu …

  • 19:40 14. Marec 2018.

    Žalostno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.