Se župan izogiba zakonu?

Foto: Žurnal24 Že peti član volilnega štaba SD Petra Bossmana je dobil službo na piranski občin
Kadrovanje. Pravnik Rajko Pirnat ocenjuje, da se v Piranu dela po domače.
Oglej si celoten članek

“Gre za očiten primer izogibanja zakonu. Postopek izbire je, milo rečeno, vsaj nenavaden,” Rajko Pirnat, pravni strokovnjak, komentira najnovejšo kadrovsko rešitev v kabinetu piranskega župana Petra Bossmana. Ocenjuje, da so kršili zakon o lokalni samoupravi v povezavi z zakonom o javnih uslužbencih.

Spomnimo: pisali smo že, da je na razpis za direktorja občinske uprave prispelo pet prijav. Z občine so po njem kratko sporočili, da ni uspel, ker ni bil izbran nihče izmed prijavljenih. Obrazložitve niso dobili ne kandidati ne mi; po njej smo spraševali večkrat.

Dogovorili so se vnaprej
Da bi vodenje občinske uprave prevzel Ljubiša Mihajlović, obramboslovec z delovnimi izkušnjami receptorja, so kadrovanje tako morali izpeljati drugače – pred dnevi so Mihajlovića zaposlili kot županovega svetovalca s pooblastili direktorja.

Sogovorniki, ki ne želijo biti imenovani, ocenjujejo, da so le tako lahko zaposlili vnaprej izbranega človeka, ki ga formalno na razpisu niso mogli izbrati, saj je imel manj referenc kot drugi kandidati.

Na piranski občini trdijo, da je bil postopek zaposlitve Mihajlovića voden skladno z zakoni. “Naša javna uprava je žal toga; tudi mene jezi, kako se nekatere zadeve premikajo počasi. A mi moramo hitro ukrepati, čas beži in tudi zato sem sprejel odločitev, da potrebujem svetovalca za področje reorganizacije in vodenja občinske uprave. Mihajlović je bil izbran, ker ima izkušnje organizacije in vodenja ter vizijo reorganizacije. Uživa moje popolno zaupanje,” pa pojasnjuje Bossman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.