Sedem kaznovanih

Foto: Žurnal24 O škandalu s katarskimi urami smo v začetku septembra ekskluzivno poročali v Žur
Premeščeni. Po naših zanesljivih informacijah je kazensko premeščenih sedem policistov, ki so prejeli darila.
Oglej si celoten članek

Potem ko so ob obisku katarske delegacije v žep pospravili darila, a so bili pri tem zasačeni, je pred dnevi sedem policistov centra za varovanje in zaščito dobilo kazenske odločbe. Premeščajo jih na slabša delovna mesta.

“Policistom centra za varovanje in zaščito (znotraj urada za policijske specialnosti), ki so kršili predpise, smo izrekli opozorila pred redno prekinitvijo pogodbe o zaposlitvi,” pojasnjujejo na generalni policijski upravi.

Najprej premeščeni
Pred časom smo poročali, da policistom grozi celo izguba službe. Uslužbenci sicer elitne policijske enote, ki jih je katarska delegacija po svojih običajih obdarila z najmanj tri tisoč evrov vrednimi urami znamke Bvlgari in denarjem, a jih v skladu z našimi običaji niso prijavili, kot bi jih morali, so že morali zamenjati svoja delovna mesta.

“Pred kratkim so bili s centra za varovanje in zaščito premeščeni na različne enote različnih policijskih uprav po vsej državi. Opravljali naj bi predvsem dela prometnih policistov,”
pravijo neuradni viri iz policijskih vrst. “Glede premestitev, po katerih nas sprašujete, vam lahko povemo le, da zaradi izboljšanja organizacije dela načrtujemo nekaj premestitev,” pa odgovarjajo vodilni v policiji.

Poletni obisk
Bogata darila.
Katarska delegacija, ki je bila na obisku konec julija, je ob odhodu vodji policijske kolone izročila bogato nagrado: ure znamke Bvlgari in kuverto, v kateri naj bi bilo 15 tisoč dolarjev.

Preiskava še poteka
“Obrnite se na pristojne na policiji, ki lahko odgovorijo na ta vprašanja,” na vprašanje o kaznovanju odgovarja Jože Nunar, vodja policijske kolone, ki je spremljala tuje goste. Prav Nunar je prejel paket z darili.

Tožilci za pregon organiziranega kriminala pa še vedno preiskujejo, ali je domnevno osumljena policijska sedmerica z utajo prejetih daril zlorabila svoje uradne položaje. “Način in potek prejemanja daril predstavljata kršitev pogodbenih obveznosti iz delovnega razmerja in razloge za sum, da so s svojim ravnanjem zagrešili kaznivo dejanje,” pravijo na policiji, kjer so svoje uslužbence že konec avgusta naznanili vrhovnemu tožilstvu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.