Sedem rudarjev poškodovanih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V velenjskem premogovniku se je popoldne zgodila delovna nesreča. Poškodovanih je sedem rudarjev, nihče od njih ni v življenjski nevarnosti, so sporočili iz Premogovnika Velenje.
Oglej si celoten članek

Na globini okoli 500 metrov pod površino zemlje, v severnem krilu jame Preloge Premogovnika Velenje, se je ob 16.44 nenadoma sprostil pritisk, še pred začetkom izdelave novega prečnika, pojasnjujejo v premogovniku.

Lažje poškodovani

Sedem rudarjev je bilo v nesreči lažje poškodovanih. Takoj po dogodku so jim priskočili na pomoč jamski reševalci z bližnjih odkopnih delovišč ter jih ustrezno oskrbeli in pripeljali na površino. Dva so odpeljali na pregled v Splošno bolnišnico Celje, preostale pa v Zdravstveni dom Velenje.

Takoj po dogodku so o nesreči obvestili upravo za zaščito in reševanje ter rudarski inšpektorat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.