Sedem slikarjev ves teden na koloniji

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Likovni dnevi. Temo izbirali svobodno, njihova dela, ki bodo ostala tudi mestu, na ogled to sredo.
Oglej si celoten članek

Pomoč na domu (pre)dragaNovo mesto. Sedem akademskih slikark in slikarjev je na mednarodni likovni koloniji 8. Novomeški likovni dnevi včeraj končalo svoja dela, ki jih bodo v Jakčevem domu na ogled postavili to sredo.

Tokrat so se kolonije udeležili Beti Bricelj iz Postojne, Jerzy Ludwik Brzuskiewicz iz Torunja na Poljskem, Milan Erič z Loga pri Brezovici, Zuzana Kaliňaková iz Slovaške, ki sicer živi in ustvarja v Avstriji, Maja Kastelic iz Trebnjega, Zoran Radonjić iz Prijedora v Bosni in Hercegovini ter Rudi Skočir iz Rovt pri Logatcu.

Pri temi svobodni

“Udeležencem tudi tokrat nismo predpisali motivov. Ponudili smo jim le razmere, v katerih jih lahko razvijejo in uresničijo,” je povedal Janko Orač, vodja kolonije, novomeški slikar in grafik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.