Sedem veleposlanikov odpoklicanih, eden imenovan

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Predsednik republike je danes odpoklical sedem veleposlanikov, na novo zaekrat imenoval le enega.
Oglej si celoten članek

Pri predsedniku republike Borutu Pahorju so potrdili, da je predsednik danes podpisal odlok o  odpoklicu sedmih veleposlanikov. Predčasno bo po predlogu vlade odpoklicana le veleposlanica v Parizu Veronika Stabej, ki jo je zaradi razkritih zlorab službene kartice in domnevnih poneverb doletel predčasen odpoklic, drugim veleposlanikom pa bo potekel mandat.

Koga je predsednik republike na novo postavil za veleposlanika, pri predsedniku republike zaenkrat še molčijo in navajajo le, da bodo "iimenovanja v skladu z zakonom objavljena v Uradnem listu RS"

Ministrstvo oziroma vlada sta pred časom sicer sestavila seznam novih veleposlanikov in novih generalnih konzulov, ki pa jih mora pred predsednikovim imenovanjem, zaslišati še pristojni državnozborski odbor. Ta je zaslišanja že opravil sredi aprila. Postopek imenovanj sicer vse do konca poteka za zaprtimi vrati.

Po neuradnih informacijah naj bi se tako dosedanji veleposlanik pri zvezi Nato Andrej Benedejčič seli na Dunaj, kjer bo veleposlanik pri OZN in OVSE. Anita Pipan odhaja v Atene, Leon Marc v Prago, Janez Premože v Peking in Mihael Zupančič v Bukarešto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:03 19. Avgust 2015.

    Jekleni Kaco, on je naša leva opcija.

  • 08:49 18. Avgust 2015.

    Kacin je nazadnje izgubil volitve za poslanca v EU parlamentu. Že prej je izgubil državnozborske volitve, ko se LDS ni …

  • 22:20 17. Avgust 2015.

    Kacinov klanec, vojaška ograja in izraelske havbice bodo ostale v našem spominu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.