Sedežnica na Veliko planino danes zastonj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Družba Velika planina je danes pridobila vsa potrebna dovoljenja za obratovanje dvosedežnice Šimnovec, ki so jo v zadnjih mesecih obnovili. Danes popoldne se bodo lahko obiskovalci na Zeleni rob z njo zapeljali brezplačno.
Oglej si celoten članek

Še vedno pa bo treba plačati vozovnico za nihalko, ki za odrasle znaša enajst, za otroke osem, za študente in upokojence pa devet evrov, prihranek pa bo tako od treh do pet evrov na osebo na povratno vozovnico.

Z obnovljeno dvosedežnico se bodo na Zeleni rob v soboto pripeljali tudi harmonikarji, ki bodo sodelovali na 19. velikem tekmovanju harmonikarjev, ki tradicionalno poteka na Veliki planini. Harmonikarji bodo tekmovali v štirih starostnih kategorijah.

Nedelja pa bo dan za otroke na planini, saj se bodo lahko preizkusili kot pastirski pripravniki. Pred Preskarjevim muzejem v pastirski vasi na planini namreč prav za otroke pripravljajo predstavitev običajnega pastirjevega dne.

Mali obiskovalci Velike planine se bodo lahko preizkusili v poslušanju kravjih zvoncev, prepoznavanju zdravilnih cvetlic, iskanju zanimivih delčkov pastirskih bajt, obiskali bodo pastirja Petra Erjavška, ki rezlja pisave, in nekdanjo pastirico Rezko Mali, ki izdeluje tradicionalne velikoplaninske sirčke trniče. Vstop za otroke je brezplačen, poudarjajo v družbi Velika planina.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.