Sedmerčki na Bledu

Foto: Žurnal24 Labodja družina se zadržuje tudi blizu obale, zato v TD Bled obiskovalce opozarj
Labodi. Podmladek na Blejskem jezeru. Ne vznemirjajte jih.
Oglej si celoten članek

Blejski labodi imajo podmladek, sedem sivih, puhastih mladičkov, ki privabljajo navdušene poglede mimoidočih.

Kot je povedala Vanja Piber iz blejskega turističnega društva, je labodja družina gnezdila na Blejskem otoku, sedmero mladih labodov pa so ta čas edini mladiči na jezeru. "Drugo gnezdo z dvema jajcema je bilo še pod Vilo Zlatorog, vendar smo ju našli v jezeru in se mladiča nista izlegla," je pojasnila Pibrova.

Število labodov raste
Ta čas je na Blejskem jezeru 13 odraslih labodov in že omenjenih sedem mladičev, ki se bodo do prihodnjega poletja obarvali belo, število labodov pa zadnja leta narašča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.