Sedmica na lotu ni bila izžrebana že od lanskega novembra

Foto: Saša Despot Loterija Slovenije Foto: Žurnal24 loterija
Glavnega dobitka tudi danes niso izžrebali.
Oglej si celoten članek

Za sedmico je bil danes predviden sklad 2,87 milijona evrov. Na Loteriji Slovenije so za Večer pojasnili, da se z visokimi dobitki malenkostno povečuje tudi število igralcev, saj se vključujejo tudi občasni igralci in takšni, ki igrajo le v primeru visokih dobitkov.

Veselil pa se ne bo le naslednji, ki bo zadel sedmico, pač pa tudi veljaki občine, kjer prebiva. Loterija mora namreč ob izplačilu dobitka občini stalnega prebivališča dobitnika nakazati 15 odstotkov od vrednosti dobitka. Razliko pa v celoti prejme dobitnik nagrade in tega mu ni treba prijaviti v napoved za odmero dohodnine.

Glavni dobitek igre Eurojackpot pa ni bil izžreban že od 23. marca letos

Do zdaj sta glavni dobitek jackpot pri igri Eurojackpot zadela dva slovenska srečneža. Najvišjega, v vrednosti 28,2 milijona evrov, je prejel srečnež iz Žalca leta 2014. Del denarja, ki ga je iz tega naslova dobila občina, je šel za izgradnjo pivske fontane.

Drugi jackpot je Slovenec zadel že decembra 2013. Znašal je 21 milijonov evrov, davek v višini treh milijonov evrov pa je pobrala občina Grosuplje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:43 21. Junij 2018.

    A je kaj čudnega? Vse manj ljudi vplačuje, žrebanja so po dvakrat na teden, izračunano je pa itak tako, da …

  • 23:15 20. Junij 2018.

    Presneto počasi se dviguje sklad za sedmico.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.