Šef, ko je bil še študent

Foto: www.dars.si
Foto: www.dars.si
Skrivajo, kako so utemeljili pet let vodstvenih izkušenj člana uprave Tineta Svoljšaka.
Oglej si celoten članek

Odvetniki so članu uprave Darsa Tinetu Svoljšaku napisali pravno mnenje, da je še kot študent nabiral izkušnje na vodstvenih mestih. Odvetniška pisarna meni, da bi se moralo v delovne izkušnje šteti tudi njegovo članstvo v upravnem odboru univerze do oktobra 2002, čeprav je diplomiral šele marca 2006.

Mnenje za vsak primer

Pravno mnenje je Svoljšak naročil za primer, če ga na razpisu ne bi izbrali zaradi premalo izkušenj. Svoljšak, ki je blizu NSi, je bil sicer avgusta lani imenovan za člana uprave, a je inšpektorat za delo ugotovil, da ni izpolnjeval pogoja petih let delovnih izkušenj na vodstvenih delovnih mestih.

Med delovne izkušnje na vodilnih delovnih mestih so mu nadzorniki na primer priznali tudi njegovo prvo zaposlitev po diplomi na KPMG, kjer je bil, kot piše v dokumentu z glavo Darsa, "član revizijske skupine za redno revizijo družbe Dars". V njej sta bila dva starejša revizorja in šest drugih, med katere je spadal tudi Svoljšak.

Kljub temu nadzorniki niso upoštevali inšpekcijske odločbe in so naročili pravno mnenje ter vložili pritožbo na sodišče. To pravno mnenje smo želeli videti, a so našo zahtevo za dostop do informacij javnega značaja na Darsu zavrnili, zaradi česar smo se pritožili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:37 6. December 2013.

    DARS je leglo za SDS ovsko bagro, ki drma iz ozadja

  • 09:24 6. December 2013.

    Imam 15 let vodstvenih izkušenj. Vsa ta leta uspešno vodim psa. Doslej mi je poginil samo eden.

  • 08:15 6. December 2013.

    Darsov pr je odlagališče za politične kadre - med drugim so tako tam zaposlili Pahorjevo eks dolgoletno sodelavko... en kup …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.