Seks z roboti

Foto: Žurnal24 Ljubimci prihodnosti?
Leta 2050 se bodo ljudje strasti predajali z roboti, trdi strokovnjak za umetno inteligenco.
Oglej si celoten članek
David Levy v svoji knjigi Love And Sex With Robots: The Evolution Of Human-Robot Relationships pravi, da bodo roboti prihodnosti tako izdelani, da jih ne bo mogoče ločiti od pravih ljudi.

Tehnologija robotov se vsak dan izboljšuje. Še zlasti napredni so na Japonskem, kjer robotom, ki bi bili ljudem v pomoč, posvečajo veliko pozornosti. Roboti pa nam ne bodo pomagali le v gospodinjstvu, temveč tudi v postelji. "Seks ves dan. Kaj je lepšega,“ piše Levy v svoji knjigi.

Kot pravi strokovnjak za umetno inteligenco, se bodo "tehnološke ljubezni“ posluževali neprivlačni in introvertirani ljudje, ki zelo težko navezujejo stike z drugimi. "Sami so in zato zelo nesrečni. Mislim, da bo družba veliko lepša, če bodo iznašli način, na katerega bodo takšne osebe lahko zadovoljevale svoje potrebe, ne da bi škodile drugim,“ pravi Levy, ki ni prvi, ki napoveduje seks z roboti. Leta 2006 je Henrik Christensen, ki se prav tako ukvarja z "umetnimi ljudmi“, trdil, da se bodo ljudje z roboti po postelji podili že v roku petih let.

Levy sicer še poudarja, da zveza med robotom in človekom ne bo temeljila le na spolnem zadovoljevanju. "Nekateri se bodo z njimi tudi poročili. Ni vprašanje, ali se bo to zares zgodilo. Vprašanje je, kdaj se bo to zgodilo,“ je še izjavil Američan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.