Selitev knjižnice se je začela

Foto: Žurnal24 (Foto: Iztok Golob)
Kranj. Nova knjižnica ob junijskem odprtju še ne bo obratovala s polno paro.
Oglej si celoten članek
6,6 milijona evrov je kupnina za novo kranjsko knjižnico. 6,35 milijona evrov je občina že plačala.

Globus. Nova knjižnica v obnovljeni nekdanji veleblagovnici Globus bo odprta 23. junija. To je na včerajšnji novinarski konferenci napovedal kranjski župan Mohor Bogataj. V isti sapi je priznal, da s polno paro še ne bo delovala. Mesec pred odprtjem izposoja na treh lokacijah v Kranju ne bo možna.

Tretjič odpiranje ponudb
Knjižnica ob odprtju ne bo v celoti opremljena, pojasnjujejo pri kranjski mestni upravi. Manjkal bo glavni knjigomat med obema nadstropjema, avdiovizualne naprave in čitalec za digitalizacijo gradiva.

Za knjigomat bodo sicer prihodnji teden že tretjič odpirali ponudbe, a ga tudi ob ugodnem razpletu ne pričakujejo prej kot v 200 dneh.

Knjižnico med drugim pesti parkiranje. Ker garaže pod Slovenskim trgom, kot kaže, ne bo, župan napoveduje možnost ureditve parkirišč na ploščadi pred vhodom.

Selitev s treh lokacij
Selitev se je začela, pri čemer pri Osrednji knjižnici Kranj opozarjajo, da poteka s treh lokacij. Študijski oddelek bodo zaprli konec tedna, tako da bo izposoja možna le še jutri, pionirski in splošni oddelek pa bosta vrata zaprla 23. maja. Izposoja in vračanje gradiva v tem času ne bosta možna, knjižnica pa zamudnin za gradivo, ki ga ne bo mogoče vrniti, ne bo zaračunavala.

Sporni zahtevek
Sicer pa naj bi do odprtja rešili tudi vprašanje dodatnih finančnih zahtevkov, ki jih že dlje napoveduje IC Dom. Neuradno se govori o dveh milijonih, vendar direktor Ivan Marjek tega ni potrdil. Poudaril je, da sta se obe strani dogovorili o mirnem reševanju, vprašanje višine in utemeljenosti pa sta zaupali pravnim in gradbenim izvedencem.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.