Semaforji tudi na avtocesti

Foto: Žurnal24 Intervencijski prehodi so namenjeni le intervencijskim vozilom in Darsovim vzdrž
Rdeča luč. Zasveti, ko mora intervencijsko vozilo zapeljati na drugo stran avtoceste.
Oglej si celoten članek

Varnost. Za potrebe reševanja ob velikih in množičnih prometnih nesrečah na slovenskih avtocestah nastajajo intervencijski prehodi. Na pomurski avtocesti jih bo 14 (montažni, eni so že postavljeni), mimo Trojan – pred in med predori – pa bodo v prihodnjih dneh odprli štiri obračališča, ki bodo opremljena tudi s semaforji. Podobna napovedujejo denimo pri predoru Golovec.

"Predvideno je, da se montažni intervencijski prehodi aktivirajo takrat, ko bodo razmere na vozišču takšne, da se do kraja prometne nezgode ali dogodka ne bo dalo pripeljati v smeri prometa," pravijo na Družbi za avtoceste v RS (Dars). Na pomurski avtocesti so prehodi montažni (ograja, pobarvana rdeče, prehod pa je označen tudi z rdečim znakom, na katerem je črna kaplja, znotraj nje pa bela). Te je treba odpreti ročno. Med trojanskimi predori bodo obračališča opremljena z zapornicami, ki se bodo odpirale z upravljalnikom. Pred njimi stoji tudi semafor, ki bo zasvetil rdeče, ko bo intervencijsko vozilo potrebovalo prosto pot z ene strani avtoceste na drugo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.